COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Кирилов: Има безспорно доказателство за нарушение при делото, водено от Миталов

Има безспорно доказателство за много сериозно процесуално нарушение при образуването и по хода на частния характер на наказателното дело, водено от Миталов. Става дума за временната промяна на мярката, която е била забрана за напускане пределите на страната на Николай Малинов. Това каза в студиото на "Панорама" министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

от БНТ
21:31, 14.02.2020
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Тя е разгледана не така, както е поискана, защото тя е поискана като промяна на мярката въобще за бъдеще. А съдията е присъдил всъщност едно временно изключение единствено за събитието.

По думите му има сериозни притеснения във връзка с разпределението на делото и прокуратурата е "заобиколена".

Данаил Кирилов, министър на правосъдието: В интерес на истината тя дори е уведомена, след като обвиняемият се завръща в България. Никой не е правил преценка на обстоятелствата дали при това излизане извън България, има риск обвиняемият да се укрие.

Министърът на правосъдието каза, че са налице множество такива процесуално-технически нарушения. Аз не приемам становището на експерта, който е прегледал тези факти и обстоятелства, каза Кирилов.

Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Ако се докаже корупция, корупцията е престъпление, тя е извън обхвата на дисциплинарната отговорност, която може да вземе висшият кадрови орган на съдебната система.

Вижте повече във видеото.


Топ 24
Най-четени
Сухи треви горят в района на Гребната база в Пловдив
Сухи треви горят в района на Гребната база в Пловдив
Ерик-Еманюел Шмит: Толкова време отделяме на доброто, а злото вършим за секунда
Ерик-Еманюел Шмит: Толкова време отделяме на доброто, а злото вършим за секунда