НОВИНИ

Кирилов: Има безспорно доказателство за нарушение при делото, водено от Миталов

Има безспорно доказателство за много сериозно процесуално нарушение при образуването и по хода на частния характер на наказателното дело, водено от Миталов. Става дума за временната промяна на мярката, която е била забрана за напускане пределите на страната на Николай Малинов. Това каза в студиото на "Панорама" министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 14.02.2020
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Тя е разгледана не така, както е поискана, защото тя е поискана като промяна на мярката въобще за бъдеще. А съдията е присъдил всъщност едно временно изключение единствено за събитието.

По думите му има сериозни притеснения във връзка с разпределението на делото и прокуратурата е "заобиколена".

Данаил Кирилов, министър на правосъдието: В интерес на истината тя дори е уведомена, след като обвиняемият се завръща в България. Никой не е правил преценка на обстоятелствата дали при това излизане извън България, има риск обвиняемият да се укрие.

Министърът на правосъдието каза, че са налице множество такива процесуално-технически нарушения. Аз не приемам становището на експерта, който е прегледал тези факти и обстоятелства, каза Кирилов.

Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Ако се докаже корупция, корупцията е престъпление, тя е извън обхвата на дисциплинарната отговорност, която може да вземе висшият кадрови орган на съдебната система.

Вижте повече във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Проданов: Гешев започва да прилича на ранния Борисов
Христо Проданов: Гешев започва да прилича на ранния Борисов
Мими Христова спечели европейската титла по борба
Мими Христова спечели европейската титла по борба