НОВИНИ

Китаристът на Стинг представи в Пловдив албума "Абсент"

Китаристът Доминик Милър, известен като "дясната ръка на Стинг" направи незабравим концерт в Пловдив. Това бе единственият град на Балканите, включен в турнето - промоция на новия албум "Абсент".

bnt avatar logo
от Владислав Севов
20:54, 17.03.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

За албума си "Абсент" Доминик Милър е вдъхновен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че в момента живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и често изобразявали в картините си.

Доминик Милър: Използвам го като метафора. Свързвам го и с абсенция, което означава отсъствие - състояние, в което не сме на себе си. Опитвах да направя албум, който по някакъв начин да напомня на живописни платна. Интересувам се от цветовите контрасти. Дори от конфликта между цветовете.

Контрастните цветове музикантът събира в групата си. Залага на колеги, които познава отдавна. А особения съзерцателен нюанс в албума допълва бандонеона от Аржентина, където Доминик Милър е роден.

;
Доминик Милър: Сантяго Ариас - запознах се с него в Буенос Айрес. И си помислих: Искам те в моята група. Веднага. Защото именно той затваря по някакъв начин кръга на желаното звучене.

Разбира се, прозвучаха и част от класиките на Стинг, в които Доминик Милър е съавтор или съмишленик при аранжирането.

Доминик Милър: Той ми влияе с начина, по който изгражда песните. Харесвам неговите музикални конструкции, техниката му. Той е изключителен архитект и инженер на идеи. Аз опитвам да пиша инструментална музика със същите правила, по които се пишат песни.

Композициите в новия диск напълно отговарят на това кредо на музиканта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световен конгрес на ски учителите в Пампорово
Световен конгрес на ски учителите в Пампорово
Двойно по-високи заплати и пенсии обещават от Гражданско Движение ЗАЕДНО
Двойно по-високи заплати и пенсии обещават от Гражданско Движение "ЗАЕДНО"