НОВИНИ

Китайски инвеститори с интереси в Карлово и Бургас

Китайски инвеститори са изявили официално желание да купят цели индустриални зони в районите на Карлово и Бургас. Те съвпадат с бъдещото трасе на Пътя на коприната, по който чрез високоскоростна железница китайските стоки ще могат да стигат по-бързо до Европа.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
09:24, 04.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Целта на инвеститорите ще бъде изграждане на логистични центрове, така че китайските стоки и товари от България да поемат към Централна и Западна Европа


Стамен Янев, изп. директор на Българска агенция за инвестиции: За нас със сигурност това са сериозни ползи, нови инвестиции, нови работни места и възможност за изграждане на високотехнологични жп линии.


Розовата долина и Подбалкана са на най-прякото трасе, по което може да премине скоростния жп път. От местната власт в Карлово казаха, че реализирането на мащабния проект ще превърне региона в стратегически

Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово: Дори част от заявените намерения да бъдат реализирани, това значи няколко хиляди подчертавам, а не прости няколко стотин. Няколко хиляди нови работни места, бъдеще за нашия регион и възможност за младите хора да останат"


Общинският съвет вече има готовност да сформира постоянна комисия, която да улесни инвеститорите и да съдейства за реализирането на проекта

Теодор Шойлеков, председател на Общински съвет Карлово: Един такъв сериозен инвеститор - той търси бързи административни услуги, така че в това отношение аз съм категоричен, че ще направим такава комисия, която да работи изцяло за този проект"
От агенцията казаха, че привличането на китайски инвеститори ще доведе до ръст на икономиката в България с 4,5 на сто за 2016-та.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-старият манастир в Европа е у нас
Най-старият манастир в Европа е у нас
Пистата на летище Бършен забранена за влизане
Пистата на летище "Бършен" забранена за влизане