НОВИНИ

​Клауза "Брекзит" при сделки с недвижими имоти във Великобритания

Клауза "напускане на Евросъюза" при сделки с недвижими имоти във Великобритания, в навечерието на Референдума. Съобщението на вестник Телеграф отразява част от страховете пред перспективата от британски развод с Евросъюза. Анкетите дават противоречиви данни за превес на единия или другия лагер, британското общество остава разделено по въпроса.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:56, 14.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Брокери на Острова продават все по-трудно недвижимости в условия на свиващ се пазар заради опасения, че вот за напускане на Евросъюза ще срине цените. 18 на сто спад през следващите две години при решение за развод прогнозира миналия месец финансовият министър Джордж Осбърн.

Много потенциални купувачи изчакват за транзакциите развръзката на 23-ти, затова големите фирми включват в договорите нови клаузи. Съгласно тях финализирането на сделката не е задължително да стане преди вота, а ако купувачът не е доволен от резултата, може да се оттегли без да губи пари.

Както обикновено несигурността и липсата на доверие са враг на пазарната активност, обобщават професионалисти в бранша. Британците са разделени на почти равни три части, сочат анкетите. Да, Не и нерешили, върху които сега се фокусира кампанията.

Свои тревоги имат и нашите сънародници, които са се устроили на Острова. Величка е в страната от пет години.

Величка Янчева, маникюристка: Доходите падат, наемите растат. Помощи да наем, детски надбавки, ще бъде трудно за хората, които не получават помощи като мен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерки срещу руските футболни хулигани на Евро 2016
Мерки срещу руските футболни хулигани на Евро 2016
Протестите във Франция не стихват
Протестите във Франция не стихват