НОВИНИ

Клавирното дуо Димитров - Генова с нов диск

Световно известното клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров записа дванайстият си компактдиск. Той е по поръчка на една от най-големите звукозаписни компании в света, ситуирана в Германия. Изготвен е съвместно с оркестър Генезис и е под диригенството на Йордан Камджалов.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова - Илиева
18:34, 06.09.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Спечелени конкурси в Мюнхен, Маями, Токио, Италия. Аплодирани от пресата и публиката в най-престижните зали по света. Известното клавирно дуо работи еднакво успешно, както с колегите си от Вашингтон и от Кьолнската филхармония, така и с тези в България.

Йордан Камджалов - диригент
"Колкото са по-добри хората, колкото са по-напреднали, колкото повече могат, толкова повече няма работа, има само творчество и точно с Генова и с Димитров е абсолютният пример за това нещо. И това не е в противоречие с тяхната абсолютна взискателност, самокритичност."
Аглика Генова - пианист
"Така се ражда вълшебството - с организация, с дисциплина, с професионализъм и вече от там нататък може да се изяви любовта към музика и да се създаде магията на неповторимото, на прекрасното, на искреното изкуство, това, на което ние като музиканти всъщност сме проводници на тази енергия."

За да предават енергия и любов на публиката, им помага и факта, че са двойка не само на сцената, но и в живота.

Любен Димитров - пианист
"От един език, който ние имахме емоционален в живота един към друг, ние успяхме да го пренесем и в музикален смисъл. А да не говорим, че музикалното ни общуване и емоционалният ни контакт в музиката обогати личностният ни контакт."

Музиката съществува в съзнанието им през цялото време. Казват, че има пречистваща сила и им помага да решават житейските си проблеми. Приемат я и като привилегия, която си пожелават да споделят с все повече хора, и разбира се, с публиката в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин почете паметта на Ислам Каримов
Путин почете паметта на Ислам Каримов
Кола се заби в стълб в София​
Кола се заби в стълб в София​