НОВИНИ

Клинтън може да се кандидатира за кмет на Ню Йорк

Бившата първа дама и бивш американски държавен секретар Хилари Клинтън, която не успя да спечели президентските избори тази година, не изключи възможността да се кандидатира за кмет на Ню Йорк.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:28, 07.01.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
клинтън кандидатира кмет йорк

"Ню Йорк дейли нюз" твърди, че Клинтън е намекнала това в частен разговор. Изборите за кмет на Голямата ябълка ще се състоят на 7 ноември тази година. Сега кмет на града е демократът Бил де Блазио. Той поддържаше тесни връзки с клана Клинтън, но отношенията между тях се влошиха рязко, след като той отказа да подкрепи кандидатурата на Хилари Клинтън за президентския пост.

Много поддръжници на Хилари Клинтън настояват тя да се върне в политиката. Ако заеме кметския пост на най-големия град в САЩ, Клинтън ще се окаже отново на световната политическа сцена. Проблем пред кандидатурата на Хилари Клинтън за кметския пост на Ню Йорк обаче може да се окаже изискването кандидатите да са живели на територията на един от петте района на града - Манхатън, Бруклин, Куинс, Бронкс и Стейтън айлънд. Местожителството на Клинтън е в град Чапакуа, северно от Ню Йорк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Левуново е убита 66-годишна жена
В Левуново е убита 66-годишна жена
Във Варна обстановката се нормализира
Във Варна обстановката се нормализира