НОВИНИ

Клинтън ползвала секретни документи и след напускането си като държавен секретар

Хилари Клинтън, която бе държавен секретар на САЩ по време на първия мандат на президента Барак Обама, е имала достъп до секретна и свръхсекретна документация и след напускането на Държавния департамент през 2013 г. Това съобщи в телевизионният канал "Фокс нюз", който се позова на председателя на юридическата комисия на Сената в Конгреса на САЩ Чък Грасли.

клинтън ползвала секретни документи напускането държавен секретар
bnt avatar logo
от БНТ
09:13, 31.03.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света

По негова информация, освен бившата кандидатка за поста президент на САЩ, достъп са имали и още шестима сътрудници на Клинтън. Според Грасли те са запазили достъпа си и след като Клинтън обяви, че се кандидатира за президент през април 2015 година. Достъпът бил предоставен с мотива, че работят по мемоарите на Клинтън.

"Администрацията на Обама отказа да отговаря на моите постоянни запитвания бил ли е отменен достъпът", заявил сенаторът.

Грасли започна в четвъртък разследване по този повод, като се позова на миналогодишното заявление на директора на ФБР Джеймс Коми за това, че Клинтън и сътрудниците ѝ демонстрирали "небрежно отношение към информацията с висока степен на класификация".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой прекрати търга за разпродажба нa активите на фалиралото ЦСКА 1948?
Кой прекрати търга за разпродажба нa активите на фалиралото ЦСКА 1948?
САЩ и Дания ще гарантират заедно сигурността в Балтика и Арктика
САЩ и Дания ще гарантират заедно сигурността в Балтика и Арктика