COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ключов вот за отлагане на Брекзит в британския парламент

Трети ключов вот се провежда тази вечер в британския парламент. Депутатите решават дали да отсрочат излизането на Великобритания от Европейския съюз на 29 март и така процесът по Брекзит да се удължи.Какво се случва в Камарата на общините - вижте повече от кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов.

от Веселин Паунов - кор. на БНР
20:15, 14.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Вотът в британския парламент продължава все още, като все още не е ясен резултатът от най важното гласуване - дали ще бъде отложен Брекзит.

Предложението за отлагане и осигуряване на време за рефендум бепе отхвърлено категорично и то защото представителите на лейбъристите се въздържаха.

Най-значимата поправка - следващата сряда депутатите да проведат пробни гласувания за алатернативи за Брекзит, също беше отхвърлено но само с два гласа, така че на този етап парламентът не се налага да поема контрол върху Брекзит.

Предстои да стане ясно дали депутатите ще гласуват предложението за тактическо отлагане до 30 юни, ако одобрят сделката на Тереза Мей, за да има време да бъде прието необходимото законодателство за излизане от ЕС със споразумение.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: България ще продължи на разчита на въглищните си централи
Теменужка Петкова: България ще продължи на разчита на въглищните си централи
Проф. Биолчев е  разказвач на месец март в Столичната библиотека
Проф. Биолчев е разказвач на месец март в Столичната библиотека