НОВИНИ

Ключов вот за отлагане на Брекзит в британския парламент

Трети ключов вот се провежда тази вечер в британския парламент. Депутатите решават дали да отсрочат излизането на Великобритания от Европейския съюз на 29 март и така процесът по Брекзит да се удължи.Какво се случва в Камарата на общините - вижте повече от кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов.

bnt avatar logo
от Веселин Паунов - кор. на БНР
20:15, 14.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Вотът в британския парламент продължава все още, като все още не е ясен резултатът от най важното гласуване - дали ще бъде отложен Брекзит.

Предложението за отлагане и осигуряване на време за рефендум бепе отхвърлено категорично и то защото представителите на лейбъристите се въздържаха.

Най-значимата поправка - следващата сряда депутатите да проведат пробни гласувания за алатернативи за Брекзит, също беше отхвърлено но само с два гласа, така че на този етап парламентът не се налага да поема контрол върху Брекзит.

Предстои да стане ясно дали депутатите ще гласуват предложението за тактическо отлагане до 30 юни, ако одобрят сделката на Тереза Мей, за да има време да бъде прието необходимото законодателство за излизане от ЕС със споразумение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донорска конференция за Сирия в Брюксел
Донорска конференция за Сирия в Брюксел
Брекзит, НАТО и хъб Балкан сред акцентите от визитата на Борисов в Азербайджан
Брекзит, НАТО и хъб "Балкан" сред акцентите от визитата на Борисов в Азербайджан