НОВИНИ

Ключова оставка във Великобритания

Още една ключова оставка във Великобритания. Председателят на парламентарното мнозинство Андреа Ледсъм обяви, че напуска поста. Така натискът над британския министър-председател Тереза Мей се засилва още повече.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:41, 23.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Председателката на парламентарното мнозинство в Камарата на Общините се аргументира за решението.

Андреа Ледсъм, бивш председател на парламентарното мнозинство на торите: Защото изцяло подкрепях Брекзит през последните три години, не мога като Лидер на Камарата на общините и носейки отговорност за законодателството, утре да отговоря на въпросите на бизнеса и да съобщя за сделка, чийто детайли не мога да подкрепя. Това не е Брекзит.

Новият план на Мей за напускането на Великобритания от ЕС предвижда парламентарно гласуване дали да се проведе втори референдум за Брекзит, както и по-близки търговски отношения с Брюксел в бъдеще.

От канцеларията на министър-председателя съобщиха, че тя е разочарована от оставката на Ледсъм. Но тя идва на фона на все повече призиви от страна на консерваторите и министри към Тереза Мей да се оттегли от поста.

Слуховете, че тя ще го направи снощи не се потвърдиха, но според британския вестник "Таймс" това може да се случи още утре. Според британската преса Мей е загубила контрол над ситуацията и оставането ѝ начело на правителството и на консерваторите е въпрос на часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва делото срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров
Започва делото срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров
Започва ремонт на пътя между Драгоман и Сливница
Започва ремонт на пътя между Драгоман и Сливница