НОВИНИ

Проверява се алибито на задържания по случая с убийството на Виктория Маринова

Полицията в Русе е задържала румънски гражданин за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. В момента се проверява алибито му за евентуална съпричастност към престъплението, заяви директорът на областната дирекция на полицията в Русе комисар Теодор Атанасов.Повече подробности от кореспондента ни в Русе Даниела Димитрова

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
15:49, 09.10.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Информацията, с която разполагаме до момента, е че румънският гражданин е с украински произход. Той е задържан за 24 часа, но се разпитват и други лица за евентуалната им съпричастност към убийството на Виктория.

По-рано днес от полицията разпространиха гореща телефонна линия, на която всички граждани, които знаят нещо за тежкото криминално престъпление, могат да подават сигнали.

Всеки момент очакваме официалното изявление на прокуратурата и МВР по случая. В Русе е вътрешният министър Младен Маринов, който лично контролира разследването.

Комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе: Проверява се съпричастността на множество лица към евентуално извършване на престъплението дори в момента има лице, чието алиби изясняваме, но към момента нямаме конкретно заподозряно лице.

Междувременно близките и колегите на Виктория от местната телевизия призовават да не се прибягва до никакви крайни мерки, имайки предвид готвеният протест тази вечер на Дунав мост от 19 ч. Според тях това няма да помогне. А в нейна памет от 18.30 ч ще има крос по обичайния маршрут, който тя е изминавала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община наложи 100 000 лв. глоба за ремонта на ул. Граф Игнатиев
Столичната община наложи 100 000 лв. глоба за ремонта на ул. "Граф Игнатиев"
Внезапни проверки на бензиностанциите в Сливенска област
Внезапни проверки на бензиностанциите в Сливенска област