COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Кметът на Асеновград кани и жители на града да обсъдят проблема с ромите

Кметът на Асеновград Емил Караиванов кани жители на града и представители на институциите на среща, за да обсъдят проблема с ромите, съобщиха от пресцентъра на общината. Срещата е насрочена за 12:00 часа.

от БТА
09:48, 29.06.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Кметът на Асеновград кани и жители на града да обсъдят проблема с ромите

Срещата бе провокирана от разговор снощи на кмета с хората от протеста, който събра, по данни на полицията, около 1 500 души на центъра на града.

Асеновградчани излязоха на улицата с искане за изселване на ромите и за намеса на държавата за разрешаване на проблема с малцинството, който се трупа по думите им от години. Гражданите поискаха днес да дойде и премиерът Бойко Борисов, като обявиха, че протестите ще продължат всяка вечер до изпълняване на исканията им.

;

От снощи в Асеновград има засилено полицейско присъствие. Жандармерия и полиция пазят подстъпите към ромската махала.

На 26 юни на язовир „40-те извора“ край Асеновград група роми провокираха скандал с деца от местния клуб по кану-каяк, които тренират там. Малко по-късно конфликтът се е пренесъл в центъра на града, където ромите са нападнали и нанесли побой на деца, треньори и родители с подръчни средства. Има пострадали от състезателите, 8 от нападателите са арестувани.

Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината