НОВИНИ

​Кметът на Асеновград призова съветниците заедно да се справят с напрежението

Кметът на Асеновград Емил Караиванов призова общинските съветници да загърбят политическите си пристрастия и заедно да работят, за да се прекрати напрежението в града. На редовното заседание на местния парламент днес Караиванов заяви, че очаква от колегите си конкретни мерки и идеи за потушаване на масовото недоволство. На сесията нямаше представители на протестиращите, но кметът заяви, че подкрепя исканията им.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:48, 05.07.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Според Емил Караиванов Асеновград не желае да бъде арена на междуетническа омраза и страхове. По думите му градът е успял да се опази от рисковете за провокации и тенденциозни внушения.

Емил Караиванов, кмет на Асеновград: И да действаме така, че повече да не допускаме ескалация на омраза, провокации и саморазправа между етнически общности вътре в Асеновград. Незаконно застрояване извън градската регулация, проверки за живеещи на територията на Асеновград лица, без адресни регистрации, режим на предвижване с каруци по централните улици - по тези проблеми трябва да се работи решително.

От групата на ГЕРБ обаче заявиха, че на няколко пъти са предупреждавали, че напрежението в града може да ескалира. Сигнализирали и за проблема с незаконните постройки. Според съветници от партията заместник-кметът Вълканова прикривала информацията.

Костадин Яков, председател на групата общински съветници от ГЕРБ: С голяма лекота г-жа Вълканова, изпълняващ длъжността кмет на общината, каза, че няма незаконни постройки в чертите на града. Ако някой може да ми каже там къде са чертите на града...
;
Борислав Радославов, общински съветник от ГЕРБ: Полицията също е отправила фрапиращи въпроси. Няма отговори от общината. Не желаят.
Мария Вълканова, заместник-кмет на община Асеновград: Никога по никакъв повод не съм прикривала информация не само за ромската махала, но за каквото и да е било друго от политическа партия ГЕРБ.

От общината са категорични, че незаконни постройки в регулация няма. Такива обекти има само в местността Лаково, която обаче е извън границите на града. По думите на заместник-кмета администрацията и протестиращите са в непрекъснат диалог и вече се работи по исканията на недоволните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шум и кражби край Приюта за бездомни във Варна
Шум и кражби край Приюта за бездомни във Варна
Екатерина Захариева: България и Македония ще празнуват заедно Илинден
Екатерина Захариева: България и Македония ще празнуват заедно Илинден