НОВИНИ

Кметът на Хитрино е изключен и от редиците на ДПС

ДПС изключи от редиците си кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и общинския председател в града Мустафа Ахмед, съобщи в кулоарите на парламента Йордан Цонев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 14.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От движението се разделят с тях заради липса на прозрачност и заради начина, по който върви възстановяването на Хитрино след влаковата катастрофа.

От своя страна, кметът на Хитрино каза, че приема решението да бъде изключен от ДПС, но не приема мотивите и ги приема за обидни. Категорично отрича и съмненията, че отпуснатите средства за възстановяване на Хитрино се изразходват непрозрачно.

Йордан Цонев - зам.-председател на ПГ на ДПС: Твърде много са сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви,съобразно техните очаквания. Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация, в частност на борда на общинския съвет.
Нуридин Исмаил - кмет на Хитрино: Дарителската сметка на общината се наблюдава и от министерството. Тя сметката е открита с решение на Министерството на финансите и ние каквото сме изхарчили оттам то е с решение на общинския съвет, с решение на обществения съвет. Много малко средства оттам сме изразходвали, което е било основно за обезщетяване на близките на починалите и за лечение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо лидерът на Нормална държава се разграничи от кметицата на Младост?
Защо лидерът на "Нормална държава" се разграничи от кметицата на "Младост"?
Опасни и непроходими подлези за инвалиди и майки с колички в София
Опасни и непроходими подлези за инвалиди и майки с колички в София