COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Кметът на Хитрино отчете изразходваните средства за пострадалите след взрива

Кметът на Хитрино отчете изразходваните средства за пострадалите след взрива на влаковата композиция преди близо две години.

от БНТ
16:19, 01.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Нуридин Исмаил направи това близо седмица, след като омбудсманът поиска прокуратурата да провери изразходваните публични пари заради постъпили при нея жалби за непрозрачно разходване на средствата.

Исмаил обяви, че не е изхарчена и стотинка без разрешение от БЧК или от фонд „Социална закрила". Той уточни, че остават за преразпределение по дарителската сметка на БЧК близо 119 хиляди лева, а по социалния фонд - малко над два милиона лева.

По думите му в Хитрино няма необхванати щети. Нуридин Исмаил заподозря политическа атака в обвиненията за непрозрачност при харченето на парите за Хитрино и допълни, че очаква заедно с Мая Манолова да проверят всяка жалба, постъпила при нея.

Нуридин Исмаил, кмет на община Хитрино: Иска да отговорим на тези хора заради техните подписи, нито текста знам, нито имената, как да им отговоря. Наш пропуск е, че не сме ѝ писали два реда, пропуск е на колегите, ще си понесем наказанието, но защо ги крие. Защо в рамките на 4-5 месеца ние не знаем за какво са тези подписи за какво са и кои са?
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Подземните тайни на Москва
Подземните тайни на Москва