НОВИНИ

Кметът на Хитрино отчете изразходваните средства за пострадалите след взрива

Кметът на Хитрино отчете изразходваните средства за пострадалите след взрива на влаковата композиция преди близо две години.

bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 01.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Нуридин Исмаил направи това близо седмица, след като омбудсманът поиска прокуратурата да провери изразходваните публични пари заради постъпили при нея жалби за непрозрачно разходване на средствата.

Исмаил обяви, че не е изхарчена и стотинка без разрешение от БЧК или от фонд „Социална закрила". Той уточни, че остават за преразпределение по дарителската сметка на БЧК близо 119 хиляди лева, а по социалния фонд - малко над два милиона лева.

По думите му в Хитрино няма необхванати щети. Нуридин Исмаил заподозря политическа атака в обвиненията за непрозрачност при харченето на парите за Хитрино и допълни, че очаква заедно с Мая Манолова да проверят всяка жалба, постъпила при нея.

Нуридин Исмаил, кмет на община Хитрино: Иска да отговорим на тези хора заради техните подписи, нито текста знам, нито имената, как да им отговоря. Наш пропуск е, че не сме ѝ писали два реда, пропуск е на колегите, ще си понесем наказанието, но защо ги крие. Защо в рамките на 4-5 месеца ние не знаем за какво са тези подписи за какво са и кои са?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Райна Кабаиванска получи награда за изключителни заслуги за развитието на Бургас
Райна Кабаиванска получи награда за изключителни заслуги за развитието на Бургас
САЩ, Швеция и Италия подадоха оферти за нов изтребител
САЩ, Швеция и Италия подадоха оферти за нов изтребител