НОВИНИ

Кметът на Несебър полага клетва с белезници

Днес е първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Несебър. Избраният за кмет Николай Димитров обаче е в следствения арест в София и беше докаран под конвой. Димитров и двама от новоизбраните общински съветници са с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове. Николай Димитров е сочен за ръководител на групата. Вижте повече от прякото включване на Иво Никодимов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:16, 11.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Очаква се под конвой от ареста в Бургас кметът и общинските съветници да бъдат докарани в сградата на Общински съвет в Несебър и най-вероятно с белезници да положат клетва и да получат удостоверенията си за встъпване в длъжност.

По този начин избраният за четвърти мандат кмет на Несебър Николай Димитров ще се закълне, след което следват многото въпросителни около това кой ще изпълнява длъжността и по какъв начин Димитров ще изпълнява функциите си на кмет.

Единият вариант е да подписва заповедите и да управлява общината от ареста, другият вариант е да подпише заповед, с която да възложи на някой от своите заместници да изпълнява тази функция. Третият вариант е Общинският съвет да избере човек, който да изпълнява функциите на кмет на общината, докато Николай Димитров е в ареста.

Под голяма въпросителна е и кой ще стане председател на Общинския съвет, тъй като е възможно, ако двамата общински съветници, които са задържани, след като положат клетва, бъдат върнати в ареста, да се нарушат намеренията за сформиране на мнозинство в Общинския съвет.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засадиха лирово дърво до НДК в памет на хората, спасили човешки живот
Засадиха лирово дърво до НДК в памет на хората, спасили човешки живот
Премиерът инспектира напредъка по изграждането на газовата връзка с Гърция
Премиерът инспектира напредъка по изграждането на газовата връзка с Гърция