Кметът на община Черноочене в Кърджалийска област е заплашвал членове на секционни комисии, че ще бъдат уволнени, ако не гласуват за определена партия. Жалба за това е депозирана в Районната избирателна комисия в Кърджали. Изборния ден там следи Николай Райшинов. Ето какви са другите сигнали за нарушения от областта.

В Кърджали е най-ниската избирателна активност. Едва 70 хиляди от близо 260 хиляди души са упражнили правото си на глас.

Според РИК жалбата срещу кмета на Черноочене на този етап може да бъде третирана като неоснователна, тъй като от партийната централа, подали този сигнал са заявили жалбата си само по телфона, но непо охициалният надежден ред писмено в комисията, , затова тя ще оставе без проверка.

Без проверка и без основание са повечето жалби предимно за агитация по селата и ромските квартали в кърджалийско. Един такъв дойде от ромския квартал Боровец, там сигналът е за агитация и разпространение на материали с номерата на единия от кандидатите за президент, както и разбира се, че хората са обучавани предварително как да гласуват.

В Джебел една от партиите се беше погрижила за превоз на хората безплатно с таксита.

Вижте повече в прякото включване на Ники Райшинов.