НОВИНИ

Кметът на Перущица остава на поста

Ради Минчев остава на поста кмет на Перущица, реши пловдивският Апелативен съд. Така магистратите отмениха решението на Окръжният съд, с което Минчев трябваше да бъде отстранен от длъжност, за да не пречи на разследването срещу него.Преди две седмици той беше пуснат и от ареста с решение отново на Апелативния съд и му беше наложена по-лека мярка парична гаранция в размер на 10 хиляди лева. В съдебната зала отново присъстваха жители на Перущица, които бяха събрали подписка в защита на Минчев.

bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 04.10.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Според апелативните съдии прокуратурата не е събрала достатъчно данни, за да обоснове твърдението, че със служебното си положение кметът на Перущица ще попречи на събирането на доказателства по разследването.

Ради Минчев
"Аз надявам се на бърз процес. Пак Ви казвам, това е едно изфабрикувано нещо, което предстои да бъде доказано, че е така. Още веднъж благодаря за решението на съда. Мисля, че е справедливо. Моята съвест е чиста."

Минчев и още петима души бяха арестувани при специализирана операция на ДАНС и МВР на 13 септември. Срещу кмета на Перущица са повдигнати 3 обвинения: за искане на 40 хиляди лева подкуп, за присвояване на общински пари и за съзнателно използване на фалшифицирани документи по обществена поръчка от 130 хиляди лева за укрепване на свлачище край Перущица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще отпадне ли хартиената данъчна декларация след 2018 г.?
Ще отпадне ли хартиената данъчна декларация след 2018 г.?
Трима британци си поделиха нобеловата награда за физика
Трима британци си поделиха нобеловата награда за физика