НОВИНИ

Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение

Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение в района на пътя Плевен-Ловеч - заради състоянието на язовир „Николаево - 5“, съобщи областният управител на Плевен Мирослав Петров. Дигата на това съоръжение е започнала да подгизва, има изнесена кална маса на пътя, привлечена е тежка техника, за да се почиства - ситуацията е овладяна, коментира областният управител.

bnt avatar logo
от БТА
18:04, 03.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
кметът плевен обявил частично бедствено положение

Без електрозахранване в областта са останали 14 малки населени места - причината е скъсване на 7 далекопровода, има и наводнени трафопостове. ЧЕЗ първо възстановяват далекопроводите, след това ще навлязат в селищата.

В община Левски е по-сериозна ситуацията от гледна точка на силната градушка, която е паднала тази нощ, заяви Петров. Къщите в селата Асеновци, Градище, Варана, Каменец от община Левски имат около 60-70 процента разрушения на покривната конструкция.


;

По предложение на кметовете на Левски и Пордим е ангажирана фирма „Напоителни системи“ за контролирано изпускане на язовир „Каменец“. Това се налага, защото е излязла вода на пътя Плевен - Русе около 30 сантиметра. Мирослав Петров поясни, че при изпускането на язовира нивото на водата ще падне и няма да излиза на международния път, за да не се налага затварянето му.

Критична е и ситуацията с нарушената инфраструктура в община Долна Митрополия - изнесена е настилка в района на Тръстеник. Превантивно са затворени пътищата Подем - Комарево и Оряховица - Брегаре - Байкал - Крушовица, за да не закъсат хора с автомобили.

;

От тази нощ досега в противопожарната служба в Плевен са получили 80 сигнала за наводнени приземни помещения, стопански дворове и други сигнали от граждани. По 28 от тях вече е реагирано. Областният управител на Плевен обобщи, че на територията на областта няма бедстващи хора, няма реки, излезли от коритата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха за ремонт част от столичния бул. Дондуков
Затвориха за ремонт част от столичния бул. "Дондуков"
Началото на Театър пред театъра се отменя за 4-ти юли
Началото на "Театър пред театъра" се отменя за 4-ти юли