НОВИНИ

"Книга за джунглата" на лента

Европейската премиера на филма "Книга за джунглата" се състоя снощи. В най-новата филмова адаптация на творбата на Киплинг, ролята на Маугли е поверена на Нийл Сети, а съзвездие от холивудски актьори озвучава животните във филма.

Георги Петров
от Георги Петров
09:54, 14.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Критическите отзиви за филма дотук са универсално позитивни и акцентират върху фантастичната употреба на компютърно генерирани изображения във визуалната реализация на джнуглата и нейните обитатели. Режисьорът Джон Фавро изрази от червения килим благодарността си за изказаните похвали и изказа надежда, че филмът ще се хареса също толкова много и на масовата аудитория.

Джон Фавро, режисьор на "Книга за джунглата": Истинският тест са зрителите. Те са тези, за които правим филмите, и те не ги разглобяват с главите си, те ги гледат със сърцата си и се надявам, че ще бъдат трогнати и ще се насладят на този филм толкова, колкото ние се насладихме на неговата направа.

Сър Бен Кингсли озвучава пантерата Багира, Бил Мъри играе мечока Балу, Идрис Елба е дълбокият авторитетен глас зад страховития тигър Шир Кан, Скарлет Йохансон има вокална поява в една-единствена сцена като омайващата змия Каа, а носителят на "Оскар" Кристофър Уокън дори има певческа изява като орангутанът Крал Луи.

Позитивната реакция на критиците и предварителните прогнози на бокс офис експертите за стабилни финансови постъпления вече доведоха до слухове за продължение на филма, но въпреки изказаното желание от страна на режисьора и на актьорския състав, студиото все още не е направило изявление по въпроса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шекспир в десет действия в Британската библиотека
"Шекспир в десет действия" в Британската библиотека
САЩ: В България се отнасят зле към ромите
САЩ: В България се отнасят зле към ромите