НОВИНИ

КНСБ в Деня на труда: Заплатите трябва да растат с по 15% всяка година

Минималната работна заплата се е увеличила двойно за последните 10 години, но българите остават най-бедни в Европа. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него, доходите ни трябва да растат всяка година с по 15% върху всяка заплата, за да може да се приближим по-бързо към икономическите стандарти в по-развитите страни. На 1-ви май Димитров участва в кампанията на КНСБ "Моите права", която има за цел да помогне на работници с нарушени права.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
20:24, 01.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Адвокат Бонка Савова е работила по много случаи, в които работодателят е некоректен и не изплаща възнагражденията на своите служители. Тя настоява да се търси наказателна отговорност от собствениците на фирми.

Бонка Савова, адвокат: Поне това донякъде ще задължи работодателя да спазва правилата.

Освен неизплатени заплати, сред другите чести нарушения на Кодекса на труда са неплащането на извънредния труд и начина, по който се организира работното време, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него са нужни регулации, за да се гарантира социалната сигурност на работещите.

Пламен Димитров, президент на КНСБ: Така и гъвкавостта на работното време да бъде полагано и от вкъщи, когато това позволява и в разпокъсан режим, не в този обаче, когато работим 12 часа, 15 часа, а ни плащат за 4.

Пламен Димитров призова хората в България да защитават правата си и когато има нарушение на трудовото законодателство да търсят съдействие от институциите и КНСБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествена заря-проверка за 143 години от Априлската епопея
Тържествена заря-проверка за 143 години от Априлската епопея
Честваме 143 години от Априлското въстание и подвига на героите
Честваме 143 години от Априлското въстание и подвига на героите