НОВИНИ

Коалиция "АБВ-Движение 21" определиха изборния си резултат като разочароващ

Като разочароващ определиха резултата си на изборите от коалиция "АБВ - Движение 21". Те тепърва ще правят анализ кога и защо са се разминали с избирателите, но са категорични, че потенциалът на двете партии е далеч по-висок.

bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 28.03.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева не присъства на пресконференцията поради ангажимент в чужбина. Председателят на АБВ Константин Проданов заяви, че като ново ръководство не им е стигнало време да се наложат и да се покажат пред хората.

Константин Проданов - председател на АБВ
За мен основното беше, че ние като ново ръководство просто не ни стигна време да се наложим, да се покажем пред хората. Аз броих медийните си изяви в централни медии може би са били десетина, които обикновения човек да е видял две или три от тях, а това не е достатъчно да се извърви пътят от харесвам ви и симпатизирам ви до пускам глас за вас. Факт е също така, че както нашето, така и на другите леви формации показа че лявото за съжаление продължава да е в криза.То е резултат до голяма степен от това, че левите формации които имат най - голям достъп до медиен ресурс и до медийни изяви за съжаление не водят битката на полето на идейния сблъсък. Основното беше всъщност дали ще има дебат- дебат за това дали ще има дебат. Имаше някакви престрелки на злободневни теми но идеен сблъсък нямаше. Разбира се, когато няма идеология печели технологията и ГЕРБ го показаха това - те владеят тази технология до съвършенство. Безспорно не мога да не отчета и заслугата в кавички на анализаторите, които месеци наред обясняваха как нищо друго интересно извън сблъсъка на големите няма и предопределиха възпроизвеждането на този порочен двуполюсен модел срещу който хората толкова много протестираха. Очаквам, най-вероятно, че това ще е правителство с къс хоризонт, защото в крайна сметка недоволството, недоверието срещу тези които за 3-ти път успяха да се докопат до властта, то не е изчезнало, то ще избие в един момент и предполагам, че няма да е далеч момента в който пред нас отново ще стои въпросът за предсрочни избори.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Това е най-добрият резултат за БСП на парламентарни избори от 2009 г.
Нинова: Това е най-добрият резултат за БСП на парламентарни избори от 2009 г.
Сбогуваме се с Иван Абаджиев на Националния стадион „Васил Левски”
Сбогуваме се с Иван Абаджиев на Националния стадион „Васил Левски”