НОВИНИ

"Коалиция за Хасково" поиска оставката на кмета Добри Беливанов

Опозицията в хасковския общински съвет "Коалиция за Хасково" поиска оставката на кмета Добри Беливанов. От трибуната общинският съветник Георги Пеев призова и общинският съвет да се разпусне и да се пристъпи към избори, заради "безразличие". Според Пеев почти няма докладни без грешки, взимат се незаконосъобразни решения, а общината се управлява "със заклинания".

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 29.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Междувременно общинските съветници избраха и кмет за един ден. Заради удължаването на отпуска на Добри Беливанов, председателят на местния парламент Таня Захариева предложи правомощията му да поеме заместник-кметът Милена Трендафилова. Предложението беше прието. Именно заради заявлението за удължаване на почивката на градоначалника Таня Захариева е подала и сигнал в полицията.

Таня Захариева, председател на Общински съвет-Хасково: Върху уведомлението имаше подпис, който собственоръчно положен от кмета и наподобяваше на печат-подпис. Поради тази причина, тъй като аз знам, че кмета не е в България буди безпокойство. Най-малкото поради тази причина сигнализирах полицията. Ако действително има такъв подпис - печат, а явно има, може да бъде използван за подписване или и подчертаване на други документи.

Георги Пеев, общински съветник "Коалиция за Хасково": От две години в Хасково нямаше кмет, имаше човек, който изпълняваше тази длъжност чисто административно. Избран, не мажоритарно, а подкрепен от пария, има огромна разлика и този човек беше на дистанционно управление.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейска нощ на учените в Икономическия университет във Варна
Европейска нощ на учените в Икономическия университет във Варна
Делян Добрев: Съжалявам, че номинирах Беливанов за кмет
Делян Добрев: Съжалявам, че номинирах Беливанов за кмет