НОВИНИ

"Райън Ер" отменя полети и от България

Отменят се много полети на нискотарифната авиокомпания "Райън Ер", което предизвика притеснение в потребителите. Информация за отменените полети можете да научите от Ирина Шуликова.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
09:24, 20.09.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Вижте пълния списък на отменените полети ТУК.

Авиокомпания Райън Ер публикува списък с отменените полети. От него става ясно, че до края на октомври всеки ден ще бъдат отлагани между 40 и 50 полета. А причината, която посочва авиопревозвачът е грешка при планирането на графика с отпуските на пилотите.

От списъка на авиопревозвача се вижда, че най- засегнати са пътуващите от лондонското летище Станстед. Следват го тези в Дъблин, Барселона (Ел Прат), Мадрид, Милано (Бергамо), Порто, Болоня и летище Шарлероа в Брюксел. Днес също на тези летища се очаква да има проблеми с полетите на ирландската авиокомпания.

България също попада в списъка. Първият отменен полет е за 22 септември и е до Станстед. Авиокомпанията няма да има полети в двете отсечки и през следващите седмици до края на октомври. Конкретните дати може да видите във видеото. Затова ако имате билети, проверете отсега дали са за дните с отменените полети. Съобщение на превозвача гласи, че всички останали полети ще се състоят, освен ако не получите изричен имейл за отмяна.

;

Превозвачът обещава алтернативни полети или обезщетения на засегнатите. Не закъсняха и реакциите в социалните мрежи на пътуващите. Ето какво пишат ядосаните пътници:

"Смешно е, че Райън Ер няма да публикува пълния списък на отменените полети. Играем си на изчакване докато разбера дали единствената ми седмица отпуска ще се съсипе."
"Платил съм за хотел, наел съм автомобил, платил съм за паркинг на летището, взел съм отпуска, наел съм човек, който да гледа детето ми и все едно играя с всичко това на лотария..."

Много е неприятно, когато вълнението от предстоящо пътуване отстъпи място на безспокойството за плановете на човек, но все пак е транспорт, така че всичко е възможно. Важно е да знаем добре правата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награждават 470 горски служители, борили се с пожара в Пирин
Награждават 470 горски служители, борили се с пожара в Пирин
Още археологически открития в некропола в село Каменово
Още археологически открития в некропола в село Каменово