НОВИНИ

Кои са министрите с най-висок рейтинг за годината?

Има министри, които през цялата година са много положително оценявани от хората, каза социологът Геновева Петрова от "Алфа Рисърч" в "Сутрешния блок" на БНТ по повод ново проучване на агенцията за маркетингови и социални проучвания за електоралните нагласи за 2019 г.

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 17.12.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

По думите ѝ през годината се открояват две генерални тенденции.

Геновева Петрова: Управляващите претърпяха поредица от негативи през годината. /.../Имаме изострена критика към управлението в определени сфери.
От друга страна обаче опозицията не успя нито електорално, нито имиджово да оползотвори тези негативи. Поради по-слабо лидерство, поради липса на убедителни за хората решения.
;

Тя коментира третата позиция, заемана в проучването от новоучредената, но все още нерегистрирана партия "Няма такава държава" на Слави Трифонов.

Геновева Петрова: Това е потенциал, който към момента все още събира тази партия. Тук е важно да отбележим, именно поради факта, че тя все още няма реален политически живот, хората, които заявяват готовност към днешно време да гласуват за нея, все още са с неясен профил. Нещо повече - сред тях се открояват онези социални слоеве, които ние наричаме "мобилни избиратели". Това са най-младите гласоподаватели, това са хора, които са доста по-обезсърчени, от малки населени места. Тоест това са хора, които могат лесно да бъдат мобилизирани за подкрепа, но и лесно демотивирани. Така че тепърва предстои този потенциал на "Няма такава държава" ще се развие ли и в каква посока.

Правителството успя да възстанови частично доверие от около 13% в началото на годината до 19% към момента, добави тя.

;
Геновева Петрова, социолог: Това са вицепремиерът Томислав Дончев, спортният министър Красен Кралев, външният министър Екатерина Захариева, образователният Красимир Вълчев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът на България в Черна гора след взрива: Няма място за драматизъм
Посланикът на България в Черна гора след взрива: Няма място за драматизъм
Шефът на Дирекция ВиК в КЕВР: Очаква се водата в Перник да поскъпне с около 3%
Шефът на Дирекция "ВиК" в КЕВР: Очаква се водата в Перник да поскъпне с около 3%