НОВИНИ

Кои са най-четените новини в сайта ни за изминалата 2016 г.

Изминалата година беше истинско предизвикателство за нашия новинарски сайт. Роден през декември 2015 г., за една година, той се научи да ходи, порасна и се превърна в доверен източник на информация. И всичко благодарение на Вас - стотиците хиляди наши зрители и читатели. Благодарим Ви за доверието и лоялността! А ето кои бяха най-четените новини от сайта ни през изминалата 2016 г.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
20:24, 31.12.2016
Чете се за: 02:02 мин.
У нас

Реформите в българското образование. Това е една от основните теми, по която сте търсили информация в нашия новинарски сайт news.bnt.bg през изминалата 2016-а година. Разработката на образователния ни репортер Елиана Димитрова за промяната в балообразуването след 7-и клас е най-четената новина на сайта ни за годината.

;

Информациите за промените в образованието изместват по гледаемост дори важни вътрешнополитически теми като президентските избори и оставката на кабинета Борисов2 според статистиката в сайта. Все пак на челна позиция в класацията е решаващият президентски дебат между Цецка Цачева и генерал Румен Радев. На 10 ноември двамата се изправиха един срещу друг в ефира на Българската национална телевизия, в опит да спечелят доверието на избирателите. Дебатът беше предаван на живо и в сайта ни, където в реално време можехте да следите изказванията на двамата кандидати и отговорите им на отправените към тях въпроси.

;

Трети по гледаемост материал за изминалата година е портретът на гимнастичката Цветелина Стоянова. Няколко седмици преди инцидента тя беше герой в рубриката на БНТ HD "Аз съм...", където пред Боряна Тончева разказа за първите си стъпки в спорта, предизвикателствата и успехите.

;

За съжаление тази година загубихме много обичани от обществото ни хора. Отиде си и нашият приятел и колега Митко Цонев. Неочакваната новина разтърси, както всички работещи в БНТ, така и вас - зрителите. Благодарим ви за изказаните съболезнования и добрите думи за Митко, който завинаги ще остане една от емблемите на телевизията.

;

Новините за преждевременно угаснал човешки живот са способни да доведат до силни емоциии дори и най-големите професионалисти в нюзрума на БНТ. Още по-емоционални сме, когато този живот е неправомерно отнет и за това няма справедливо наказание. Бурна реакция от наша страна предизвика решението на прокуратурата във Враца да свали обвинението за убийството на 18-годишния Тодор Йорданов. Той беше смазан от бой от двама братя през януари тази година в центъра на града. Коментар по темата направи в рубриката ни "Блогове" водещата и продуцент в "По света и у нас" Надя Обретенова. Нейният текст стана един от най-четените материали за годината и доведе до широк обществен отзвук.

В рубриката "Блогове" голям интерес предизвикват също материалите на колегите ни Мария Чернева, Иво Никодимов, Костадин Филипов, Катя Генова.

;

Здравната ни репортерка Мария Чернева тази година привлече вашето внимание, не само с новините и анализите на здравна тематика, но и с поредицата репортажи "Пътуване в миналото". Това лято тя и операторът Станислав Ангелов и Красими Стоичков вървяха по стъпките на археолозите и събираха парчетата история, които те разкриват. Репортажът им за откритото златно мънисто до с. Юнаците, оказало се най-старото злато в Европа, бързо се изкачи в Топ 10 на най-четените материали в сайта ни.

;

Сред най-предпочитаните разработки е и разследването като по филмов сценарий на репортерите Милена Кирова и Виктор Дремсизов. През месец май те успяха да си купят отговорите на матурите по български език и то само срещу 40 лв. След подаден сигнал от "По света и у нас" човекът, продал отговорите бе задържан от Икономическа полиция.

;

Друг сюжет, достоен за екранизация в Холивуд, разказа нашият репортер Тихомир Игнатов. През февруари баскетболист от София подгони автоградци, които се опитаха да задигнат автомобила му. Гонката приключи с арест на престъпниците, а историята на нашия репортер стана хит в социалните мрежи.

;

В класацията на най-четените материали в сайта ни се нареждат също всички новини, свързани с хитовия сериал на БНТ "Под прикритие".

;

Нашите читатели са следили с интерес също информациите за подготовката и представянето на Поли Генова на тазгодишната Евровизия, както и новините за Лидия Ганева, която представи достойно България на Детската Евровизия в Малта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посрещнете новата година със Сцена под звездите на площад Княз Александър I
Посрещнете новата година със "Сцена под звездите" на площад "Княз Александър I"
Как ще се развива медийният свят през 2017 година?
Как ще се развива медийният свят през 2017 година?