НОВИНИ

Внимавайте с кода върху яйцето

От Агенцията по безопасност на храните продължават да изтеглят от търговската мрежа полските яйца, за които има съмнение, че са заразени със салмонела.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
14:55, 27.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Инспекторите приканват потребителите, закупили яйца с показаните печати /3PL30221304 и печат 3PL30221321/, да не ги консумират и по възможност да ги върнат в търговския обект, от който са ги взели, като носят и касовата бележка.

Върху опаковката на яйцата е маркиран и номерът на пакетиращия център / PL 30225901 WE/. До момента все още не е ясно дали от въпросните партиди освен в столичните магазини, има и в страната. Ето как потребителите могат да се ориентират какви яйца купуват.

Не всички яйца от Полша са под съмнение, че има салмонела в тях.

Д-р Райна Иванова - БАБХ: Най-важно е потребителите да гледат кода върху яйцето. Ако пише 3BG и останали цифри - това са яйца, които са отглеждани в България. При 3PL и останали цифри яйцата са полски. На сайта на агенцията сме показали номерата на яйцата от проблемните полски кокошки.

Симптомите на салмонела са висока температура, повръщане и разстройство, подобно на хранително отравяне. Те се проявяват от 1 до 6 часа слез заразяването. Специалистите съветват, ако имате съмнения, че сте се заразили, да отидете на лекар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валония склони за СЕТА
Валония склони за СЕТА
НАТО подкрепя идеята за европейска отбрана
НАТО подкрепя идеята за европейска отбрана