НОВИНИ

​Кои са татковци за 2015 година?

Тази вечер петима мъже, получиха награди, защото са посветили живота си на каузи, свързани с децата. Сред победителите са свещеник, роден попизпълнител, лекар, телевизионен водещ и родител на болно от аутизъм дете. Идеята е на Асоциацията на брюнетките в България.

bnt avatar logo
от Цанка Николова
22:29, 24.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Наградените татковци печелят симпатиите на 10-членно жури, съставено само от жени. Изискванията са безкомпромисни - грижата трябва да е за децата в цялата страна, а не само за собствените. Отец Григорий приема грижата за децата в Нови хан от баща си - отец Иван.

Свещеник Григорий Димитров, манастир "Св. Николай", село Нови хан: Това за мен е голяма отговорност. Определено ме натоварва на плещите, но съответно ми дава и сили.

Д-р Павлов пък безплатно се грижи за малките си пациенти.

Д-р Валентин Павлов - стоматолог: Разбрах, че в крайна сметка усилията за годините назад са си стрували да покажем, че в България могат да се случват и хубави неща.

Дичо, изпълнител: Отговорничко е, защото едно дете не се гледа една година, то се гледа цял живот.

Нина Норд, председател на Асоциацията на брюнетките в България: Има и хора, които не мислят само за себе си, а абсолютно безвъзмездно отделят от времето си и от ресурсите си да помогнат на деца, за които рядко другите хора се сещат.

Сред носителите на наградата бяха още Ники Кънчев и Петър Кондев, който направи в дома си барокамера, в която се лекуват малкият му син и други деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести в Брюксел, антитерористичната спецоперация продължава
Арести в Брюксел, антитерористичната спецоперация продължава
​Пчелари против употребата на пестициди​
​Пчелари против употребата на пестициди​