НОВИНИ

Кола се обърна на таван и удари мъж на пешеходна пътека

Инцидентът станал тази сутрин близо до гробищата в Бояна. Лек автомобил се e преобърнал на таван на пешеходна пътека, удряйки пресичащ мъж. Зад волана е била млада жена от Перник, която не е успяла да спре на време. Пешеходецът е пострадал и е откаран в болница, младата жена също е закарана за преглед. Пешеходната пътека в района е много рискова, защото колите карат с позволена висока скорост, а зебрата буквално изкача от нищото, оплакват се работещите в района.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
13:23, 09.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Инцидент с три коли и един пешеходец се разигра тази сутрин в столичния квартал Бояна. Пешеходец тръгва да пресича в района, където две коли спират пред пешеходната пътека, за да може човекът да премине по нея. В този момент по булеварда се движи трети автомобил, който e с несъобразена скорост. Водачът на автомобила натиска спирачката, но разбира, че няма да може да спре. Опитва се да мине между спрелите автомобили, но не успява.

Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция", СДВР: Бута двата автомобила. Най-вече този, който е в дясната лента. Удря го в задната част. Автомобилът се измества напред. Блъска пешеходеца, който пада на земята.

В следствие на това бързо движение с автомобила прелита отгоре, прави две салта във въздуха и се паркира на пътното платно по таван.

По чудо при катастрофата няма жертви. Всички участници в него са се разминали с леки наранявания и материални щети. Пешеходецът и водачът на автомобила са откарани в болница за преглед.

След този случай от "Пътна полиция" ще дадат предложение на Столичната община как да се реши проблемът в района.

Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция", СДВР: Сега ще настояваме пред Столична община да се изгради една светофарна уредба с един бутон. Пешеходецът преди да пресече да натисне бутона и да се включи червен сигнал на светофара.

Комисар Тенев призова хората да внимават, когато пресичат и да го правят на обозначените за това места. Обясни, че голяма част от шофьорите са разсеяни и не спазват знаците и пътната сигнализация. Обеща да повиши бдителността на водачите със строг контрол от страна на полицията. Заяви, че за изминалата седмица са глобени 26 пешеходци, които са пресекли неправилно или на непозволени места и 37 водача, които не са осигурили предимство на пешеходците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застреляха директора на конкурса Мис Свят в Мексико
Застреляха директора на конкурса "Мис Свят" в Мексико
Откриха тялото на 12-годишно дете след наводненията в Скопие
Откриха тялото на 12-годишно дете след наводненията в Скопие