НОВИНИ

Кола се заби в ограда до входа на училище във Варна

Два леки автомобила се удариха днес на метри от входа на Четвърта езикова гимназия във Варна. Катастрофата е на място, където видимостта е намалена, заради оградата на строеж, заела отсрещния тротоар. Според ученици от гимназията, пресичането на Т-образното кръстовище е много опасно. Двете жени, които са катастрофирали, бяха откарани за преглед в болница без тежки наранявания.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
15:58, 06.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Катастрофата е станала по обед, когато пътното платно в този участък пресичат стотици ученици от близките гимназии. Очевидци твърдят, че жената, шофирала единия автомобил, е отнела предимството на другия. Последвал удар, при който едната от колите се забива в оградата на тротоара до входа на гимназия. Ученици казаха, че шумът от сблъсъка се е чул в класните стаи.

“Трябва да се внимава много, защото заради тези ограждения, заради новия ремонт, не се вижда много добре дали колите преминават и има опасност някой да бъде блъснат или да се случи катастрофа.”
“Завоят е остър и оттук идват засилени от другата страна и много често съм виждал ситуации, в които две коли могат да се блъснат тук. Много силно карат, скоростта не я намаляват”

Потърсихме за коментар от строителната фирма, чиито ограждения са заели отсрещния тротоар и ограничават видимостта.

Атанас Добрев, ръководител на строителния обект: “Имаме заплатено тротоарно право и сме изпълнили всички изисквания, които са по проект. Хората не спазват ограниченията, които са заложени със знаците. Има предупредителни знаци, че се намалява видимостта, сложили сме знаци да преминат на отсрещния тротоар, всичко което зависи от нас, ние сме го направили.”

Шофьори, които често минават по пътя, също заявиха, че са били свидетели на опасни ситуации заради несъобразена скорост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев пилотира френски изтребител Рафал
Президентът Румен Радев пилотира френски изтребител "Рафал"
Няма да се променят решенията за разпределяне на даренията в Хитрино
Няма да се променят решенията за разпределяне на даренията в Хитрино