НОВИНИ

Коледен благотворителен пазар се провежда в София

23 български дизайнери взеха участие в благотворителния „Градски коледен базар“ в София. Целта на инициативата е да бъдат набрани средства, които ще отидат за разширяване на дневния център за работа с деца с аутизъм.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова-Тикова
20:20, 16.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Дрехи, вдъхновени от приказките на Андерсен, авторски бижута, керамика и украшения от дърво привличат посетителския поглед. Общото между тях е, че всички са родно производство.

Мариана Станчева, оранизатор: Идеята беше да подкрепим българските дизайнери, които са много добри, както виждате.

Организаторите на базара са решили да зарадват деца в неравностойно положение за празниците. Те ще дарят средствата от продажбата на тоалети на известни българи, предоставени лично от тях, в помощ на деца с аутизъм.

На пазара има и стелаж с дрехи на известни личности, дадени за благотворителност. Между тях е роклята от последният клип на Ирина Флорин. Тук също така може да се види сценичният костюм на Камелия Тодорова и на още редица известни български певци изпълнители и артисти.

Цветана Бонева, организатор: Много се надявам, за Коледа да успеем да съберем средства за дечицата, защото това е най-важната кауза според мен по празниците.

На благотворителният щанд, новите си собственици очакваха книги с автограф и много аксесоари с история, като например огърлицата на Михаела Филева, с която певицата се е снимала в последния си клип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фрапиращи грешки в работата на машинистите показа проверка за Хитрино
Фрапиращи грешки в работата на машинистите показа проверка за Хитрино
В Пловдив беше открит фестивал за българско документално и анимационно кино
В Пловдив беше открит фестивал за българско документално и анимационно кино