НОВИНИ

Георг Георгиев е един от първите българи, влезли в Канада без виза

Заместник-външният министър Георг Георгиев стана един от първите българи, пресекли границата с Канада без виза. От 1 декември отпадна визовия режим за краткосрочни пътувания. На летището в Торонто го чакаха нашите кореспонденти в Канада Моника Мирчовска и Владимир Диков. Колко лесно е да пресечеш канадската граница и как протече срещата на Георг Георгиев с българите в Торонто - вижте в репортажа.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
18:44, 04.12.2017
Чете се за: 00:46 мин.
По света

От 1 декември българите вече пътуват за Канада безвизово. По повод падането на визите в Торонто пристига зам.-министърът от Външното министерство Георг Георгиев.

Преди да пътува за Канада, всеки българин трябва да се регистрира на електронната страница на правителството на Канада, която се нарича "Електроник Травел Оторизейшън", където получава потвърждение за пътуването. Така те ще фигурират в списъка на пътуващите. Канадските гранични власти ще имат този списък и така ще стане пропускането. Граничните власти са тези, които определят дължината на престоя. Най-дългият срок за престой в Канада е 6 м.

Срещите на зам.-министъра с българските емигранти в Торонто се осъществиха в залите на две бълг. църкви - "Св. Димитър" в Брамптън и "Св. Св. Кирил и Методий" в Торонто. Срещите бяха изключително полезни. Той отговори на многото въпроси по повод падането на визите.

В Канада образованието и здравеопазването са безплатни. На всеки Канадски гражданин се издава специална здравна карта, без която не е възможно да посети доктор. Всеки, който остава нелегално в страната, сериозно е застрашен ако се разболее да заплати за това хиляди долари. Освен това работодателите не назначават нелегални емигранти без документи, защото санкциите за тях са много високи и те не поемат риска да нарушат закона.

За всички българи, които планират да посетят Канада, бих ги посъветвала да спазват стриктно изискванията на безвизовия режим. Така вие ще си подсигурите едно безопасно посещение на прекрасната Канада!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутат предложи брак на приятеля си по време на парламентарен дебат в Австралия
Депутат предложи брак на приятеля си по време на парламентарен дебат в Австралия
Опит за спасяване на бедстваща сърна в коритото на река Чая
Опит за спасяване на бедстваща сърна в коритото на река Чая