Колко повече ще платим за парно през декември

С колко ще нараснат сметките за парно през декември и как може да спестим разхищението на топлинна енергия - репортерът ни Паулина Найденова потърси отговорите от инж. Боян Паунов, директор на Дирекция "Експлоатационна дейност" в "Топлофикация – София".

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
преди 1 година
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

По думите на експерта, очакваните по-високи сметки за месец декември се дължат на по-ниските температури в този период, както и поскъпването на природния газ през миналата година.

Инж. Паунов е категоричен, че увеличението на природния газ с 3.5% от 1 януари 2019 г. няма да окаже влияние върху сметките през новата година. Сметките са строго индивидуални както за всеки клиент, така и за всяка сграда с етажна собственост, така че повишението на сметките не може да бъде точно изчислено, подчерта експертът.

За понижаване на сметките той препоръча първо да предприемем енергоспестяващи мерки като нова дограма, топлинна изолация и т.н. Освен това, пред отоплителните тела не трябва да има тежки зависи, обемни предмети, които затрудняват топлообмена и др.

Когато не сме в дома си, винтилите на радиаторите трябва да са оставени между "звездичка" и максимум 1 или 2 степен, допълни инж. Паунов.

Топ 24
Най-четени