НОВИНИ

Първи арестуван за сексуалните нападения в Кьолн през новогодишната нощ

Властите в Германия са арестували 26-годишен алжирец, заподозрян за сексуално посегателство в Кьолн по време на уличните празненства в новогодишната нощ. От градската прокуратура съобщиха днес, че неназованият кандидат за убежище е бил задържан в дом за бежанци в съседния град Керпен през уикенда.

bnt avatar logo
от БТА
20:17, 18.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
първи арестуван сексуалните нападения кьолн новогодишната нощ

Той е първият арестуван по обвинение в сексуално посегателство след серията нападения в Кьолн, предизвикали бурна реакция и дебати в Германия за интеграцията на новодошлите мигранти. Полицейското разследване по нашумелия случай се фокусира върху мигранти главно от Северна Африка.

Говорител на прокуратурата каза пред АП, че до момента оплаквания за сексуални атаки са подали 497 жени, включително и за три изнасилвания, през новогодишната нощ.

Властите в малкия германски град Борнхайм, недалеч от Кьолн, съобщиха днес, че ще отворят местния обществен плувен басейн за мъже, кандидати за убежище, след като мигрантите са преминали неформално обучение как е прието да се общува с жени в европейската страна. Басейнът бе затворен за мъже бежанци миналата седмица, след като няколко жени се оплакаха от сексуален тормоз там.

"Отмяната на разпореждането не е резултат от медиен натиск, а идва след серия от интензивни разговори с бежанците как следва да третират жените с уважение", се казва в съобщението на местната община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Направи добро на пътя
Направи добро на пътя
Момиче спаси пътниците и шофьора на автобус
Момиче спаси пътниците и шофьора на автобус