НОВИНИ

Политолози: Възможен е балотаж между Фандъкова и Манолова

Как политическите сили ще влязат в кампанията за местните избори, какви са електоралните нагласи и ще има ли София нов кмет? Вижте коментара на политолозите Димитър Ганев и доц. Татяна Буруджиева в студиото на Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 20.09.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Политолозите са единодушни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж.

Татяна Буруджиева: Има двама кандидати с някакви шансове. При госпожа Фандъкова можем да бъдем по-уверени в подкрепата, защото тя е партиен кандидат, ясна е партията, която седи зад нея и колко гласове може да и осигури. Ясно е до какви електорални нива стига г-жа Фандъкова.
Докато при госпожа Манолова, има шансовете, които са заявили социолозите и гражданите. Там въпросът е как ще се направи така, че с кампанията да се убедят хората да отидат и да гласуват. На Манолова ще ѝ е необходимо едно ветрило от гражданска подкрепа. Изборът е наистина граждански - хората трябва да отидат и да гласуват.

Димитър Ганев: И Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова са най-добрите кандидатури от ляво и от дясно на двете големи партии. Изхождам от резултатите на последните европейски избори. В София най-големите партии са ГЕРБ и БСП. Съответно и Манолова, и Фандъкова са едни от най-рейтинговите фигури - дори най-рейтинговите и от ляво, и от дясно. Това ми дава основание да смятам сигурно развитие - отиването на тези две кандидатури на балотаж. От тук нататък вече адски много неща зависят от самата кампания.


Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежи по цял свят протестират срещу климатичните промени
Младежи по цял свят протестират срещу климатичните промени
46 българи чакат за трансплантация на черен дроб
46 българи чакат за трансплантация на черен дроб