НОВИНИ

Решението за международните превози не е добро за нашия транспортен бизнес

Взетото вчера решение за новите правила в международните пътни превози категорично не е добро за българския транспортен бизнес. Снощи министрите на транспорта на страните от ЕС "сложиха на дръвника главата на българския автомобилен транспорт". това заяви за БНТ Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на превозвачите в България.

bnt avatar logo
от БНТ
12:29, 04.12.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По думите на Арабаджиев по време на самите преговори някои от държавите, за които отчитахме, че ще възприемат нашата позиция "буквално ни предадоха на база на договорки по други важни за тях проблеми".

"Говоря например за една Румъния, която също е на нашия хал, гласува въздържал се по отношение на мобилен пакет 1. Така че на база на всички договорки, които са се правили снощи, това което се прие като решение категорично не е добро за българския транспортен бизнес", каза Йордан Арабаджиев.

Арабаджиев уточни, че това не е окончателно решение и оттук насетне продължава битката в ЕП, започва се активна работа с нашите евродепутати.

"Но положението е наистина много тежко и ако ЕП вземе за база предложението на Съвета на министрите и се стигне до приемане на тези правила, до две-три години българският транспортен бизнес ще бъде заличен".

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 50 години от първия випуск профил Телевизия на ФЖМК
Навършват се 50 години от първия випуск профил "Телевизия" на ФЖМК
Ограничение от 30 км/ч въвеждат по кварталните улици в Пловдив
Ограничение от 30 км/ч въвеждат по кварталните улици в Пловдив