НОВИНИ

Коментари около доклада на ОЛАФ

Докладът на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, който беше оповестен вчера, днес беше тема и на заседанието на кабинета, и в блиц парламентарния контрол.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:10, 01.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

От стенограмата на правителственото заседание става ясно, че, помолен от премиера Бойко Борисов да коментира доклада, вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев е категоричен, че твърденията, че ОЛАФ ни посочва като най-корумпираната страна са абсолютно нелепи.

Спор по темата имаше и в Народното събрание.

Румен Гечев - зам.-председател на ПГ "БСП лява България"
Г-н Дончев, много внимателно сме прочели доклада и то в оригинал. Вие не отговорихте - след като ви стана ясно много отдавна и се води следствие от българските институции, заедно с европейските, по този скандален случай с 1.3 млн. евро, какво направихте вие в съответните български институции, които са одобрили този скандален проект, където една фирма продава сама на себе си оборудване от Италия на цени няколко пъти завишени?
Томислав Дончев - вицепремиер по еврофондовете и иконом. политика
Уважаеми проф. Гечев, ще ви бъда изключително благодарен, ако ми посочите, дори подчертаете пасажа, където ОЛАФ казва нещо подобно в този доклад - че България е в топ 3 на страните по корупция. Конкретният случай - става дума за фирма, която е собственост на италиански гражданин с управител също италиански гражданин, финансирана по Програмата за развитие на селските райони, който си е позволил при доставка на хладилно оборудване също да бъде доставено от фирма, която е отново негова собственост, което е абсолютно недопустимо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се бави мониторингът на Прокуратурата?
Защо се бави мониторингът на Прокуратурата?
Пирогов подписа договора за 2016-а със Здравната каса
"Пирогов" подписа договора за 2016-а със Здравната каса