COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Коментари в НС на решението на кабинета за машинното гласуване

В парламента от БСП коментираха решението на правителство да закупи 15 000 машини за електронно гласуване като поправяне на грешка. От ДПС казаха, че щом Министерският съвет се е заел, има надежда за машинно гласуване, а от ГЕРБ заявиха, че тепърва ще се уточняват техническите параметри на решението на кабинета.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:02, 12.02.2020
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на ПГ на БСП: Е, няма нужда от огромен възторг от това решение, тъй като такъв е законът в момента. Г-н Борисов просто изпълнява закона. В сегашния закон пише, че машинно гласуване ще има. Грешката им беше, че в бюджета за 2020 не ни послушаха да включат средства за машини. Сега той поправя тази грешка.
Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС: Тук важният въпрос е какъв вид машинно гласуване евентуално ще се прилага. Нека да се запознаем има различни модели, различни видове машинно гласуване, но щом и Министерският съвет се е занимавал с темата, вероятността е малко по-голяма да се случи машинно гласуване в страната.
Анна Александрова, депутат от ПГ на ГЕРБ: Смятам, че тепърва предстои начинът, по който ще бъде гласувано с машини, сертифицирането им, съхраняването. Къде ще бъдат съхранявани от избори до избори, одитирането и т.н. Всичко тепърва предстои.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
Незаконни сметища край варненското село Тополи
Незаконни сметища край варненското село Тополи