НОВИНИ

Политически реакции за освобождаването на Полфрийман

Депутати от различни парламентарни групи излязоха с остри реакции по повод съдебното решение за Джок Полфриймън. Вижте коментарите на ГЕРБ, БСП и “Патриотите”.

bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 20.09.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Красимир Ципов - ГЕРБ: Председателят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убитото момче да разясни много добре какви са били мотивите му при произнасянето на това съдебно решение, като нормалната практика в тези казуси е когато остават една, две или максимум 3 години до изтичането на присъдата, да се вземат подобни решения. Много е интересно дали Съюзът на съдиите, чиито председател е уважаваният съдия Калпакчиев, как ще се произнесе по такова решение, тъй като обществените реакции са ясни, хората са възмутени.
Корнелия Нинова - председател на БСП: Като човек и като политик казвам, че това е подигравка с жертвите, с техните семейства, с мъката на тези хора, с чувството за справедливост и за възмездие. Позор, грозно решение на българския съд. Това още по-остро поставя въпроса за бързо и незабавно приемане на нашето предложение да не се прилага съкратено производство, споразумение и намаляване на присъдата.
Милен Михов - Обединени патриоти, ВМРО: Възприемаме това решение с изключителна болка, с изключително раздразнение, бихме казали. Защото смятаме, че този човек не се е поправил, този човек заслужаваше своето наказание, той трябваше да изтърпи своето наказание тук в България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Станчев е новият началник на Националната служба за охрана
Красимир Станчев е новият началник на Националната служба за охрана
Белият дом се подготвя за държавна вечеря в чест на австралийския премиер
Белият дом се подготвя за държавна вечеря в чест на австралийския премиер