В Сливен заседава комисията, която трябва да излезе със становище дали спешният екип, отзовал се на сигнала за намерено в безпомощно състояние дете в Сотиря е оказал адекватна помощ на детето или не.

Сливен

Разглеждат се писмените обяснения на лекаря, медицинската сестра и шофьора на линейката. Вътрешната проверка беше назначена след обвиненията на бабата на момиченцето, че лекарят не е оказал адекватна помощ и е пътувал в шофьорската кабина. Решение дали ще бъдат наложени наказания ще се вземе след като със случая се запознаят в Здравната инспекция в Сливен и в Министерството на здравеопазването.

Вчера пред БНТ д-р Димитров каза, че не е спазен протокола, тъй като бабата е била вкопчена в детето и се е взело решение малката пациентка да бъде транспортирана по най-бързия начин до болницата. Бабата на Кристин каза, че ще заведе иск срещу лекаря, а довечера отново ще има протест пред сливенската болница с искане за налагане на най-тежкото наказание на задържания за убийството на Кристин.

Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря

Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря

Доживотен затвор без право на замяна за задържания за жестокото убийство на 7-годишното момиченце от Сотиря, поискаха на протест днес в Сливен. Хората...