НОВИНИ

Компанията, изкарала насила пътник от самолет, не се изивни

Американска авиокомпания си навлече лавина от критики, след като насилствено свали пътник от полет Чикаго-Луисвил заради продадени повече места. Ръководството на "Юнайтид Еърлайнс" не се извини, а обяви, че служители са следвали процедурата, а пътникът се е държал войнствено и е нарушил реда. Авиационните власти в САЩ проверяват как са приложени правилата. Вижте какво се случи на борда.

Невена Бонева
от Невена Бонева
17:39, 11.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

За да качи четирима свои служители на полета от Чикаго до Луисвил, преди излитане компанията Юнайтед Еърлайнз трябвало да свали някой от пътниците с билети. В ситуации, когато пътниците са повече от местата, по правило първо се търсят довроволци да се откажат от полета срещу обезщетение. В случая предложили 400 долара, после 800, но никой не откликнал. И тогава нарочили един от пасажерите, но той на висок глас отказал с аргумента, че е лекар и трябва да се върне при пациентите си. Тогава повикали полицаи от охраната на летището, а пътници заснели бруталното извеждане.

В социалните мрежи кадрите предизвикаха гняв, и саркастични коментари като Качваш се лекар, слизащ пациент и Първо ще те настаним, после ще те набием. В китайските социални мрежи също се вдигна силен шум заради информация от пътник, че сваленият казал - избраха ме защото съм китаец. Според съобщения от днес той изглежда е виетнамец, лекар и от 20 години живее в САЩ.

И още от правилата - капитанът има право да свали пътник, а който се съпротивлява, става нарушител на реда. Само че обикновено компаниите уреждат въпроса с прекомерния брой пътници още преди качване на борда. Така не само не се стига до скандали, а пътници с по-гъвкав график охотно приемат щедрите компенсации и понякога дори нарочно търсят такива ситуации.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевградчани избират Северна Гърция за Великденските празници
Благоевградчани избират Северна Гърция за Великденските празници
Без съгласие за нови санкции срещу Русия завърши срещата на Г-7 в Италия
Без съгласие за нови санкции срещу Русия завърши срещата на Г-7 в Италия