COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

КОНПИ проверява имоти на вицепремиера Валери Симеонов

И Валери Симеонов е обект на проверка от Антикорупционната комисия. Поводът е сигнал до главния прокурор за купени от "Скат" имоти на нереално ниски цени. Пред "По света и у нас" лидерът на НФСБ коментира, че проверката "ще удари на камък".

от БНТ
20:15, 10.04.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

В сигнала до главния прокурор са описани три сделки, които са на ниски цени.

В курорта "Слънчев бряг" през 2004 година фирма "СКАТ" купува право на строеж на апартамент от 80 кв.м за 900 лева, а година по-късно - и 31 кв. м. офис за под 7 хиляди лева. Третата сделка е на територията на Бургас през 2008 година, когато Симеонов е председател на общинския съвет - терен от 875 кв.м за 850 хиляди лв. Според сигнала вместо сграда за нуждите на телевизията на този терен е построен жилищен блок.

Валери Симеонов, народен представител от ПГ "Обединени патриоти", председател на НФСБ: Става въпрос за едни клевети, които се търкалят от доста време. И за които вече водя дела. Съдя един голям ежедневник за една доста голяма сума за тези лъжи. Нека прокуратурата да направи проверката. Аз съм сигурен, че проверката ще приключи много бързо.

В сигнала се твърди още, че през 2008 година фирма "СКАТ" е купила и база за отдих в Златоград, която е реконструирана на хотел и към него са изградени незаконни басейн и ресторант, за които през 2013 година Върховният административен съд е излязъл с решение, че нямат необходимите строителни разрешителни и трябва да бъдат съборени, но това не се е случило. Валери Симеонов е категоричен, че след като приключи проверката ще съди подателя на сигнала.

Валери Симеонов, народен представител от ПГ "Обединени патриоти", председател на НФСБ: Досега никой не е успал да намери каквато и да е злоупотреба или закононарушение, свързано с мен. Човек цял живот гради едно име и аз ще си отбранявам името зверски.

По сигнала ще бъдат проверявани и Валентин Касабов, който е бил общински съветник, както и юрисконсултът на община Бургас Християн Митев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Народният театър отваря врати на две сцени от 10 юни
Народният театър отваря врати на две сцени от 10 юни
Уникална трансплантация на черен дроб извършиха във ВМА
Уникална трансплантация на черен дроб извършиха във ВМА