НОВИНИ

Консултации при президента Радев за служебен кабинет?

Публични и обществени фигури влязоха в ранния следобед в сградата на президентството. Очакванията към президента Румен Радев да назначи служебното правителство са големи. По непотвърдена информация проф. Огнян Герджиков може би ще е служебен премиер.

Вера Александрова
от Вера Александрова
14:20, 24.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Поводът за посещенията при президента Радев не е обявен. Дали в момента на "Дондуков"2 се провеждат консултации за евентуални бъдещи служебни министри, засега остава в сферата на предположенията. Допуска се, че влезлите при президента са част от състава на бъдещия служебен кабинет.

В ранния следобед при Румен Радев влезе финансистът Кирил Ананиев, чието име се спряга за евентуален финансов министър в служебното правителство.

Пристигна също актьорът Рашко Младенов, за когото се допуска, че ще е бъдещ културен министър, както и българският посланик в Берлин Ради Найденов. Допусканията са, че Найденов ще бъде министър на външните работи.

Малко по-късно в сградата на "Дондуков"2 влязоха бившият шеф на НОИ и бивш заместник-социален министър Гълъб Донев. Допуска се, че той ще бъде бъдещият социален министър.

Сред хората, които видяхме да влизат беше също Пламен Узунов - бивш директор на полицията в Пловдив по времето на Цветлин Йовчев.

Илко Семерджиев се предполага, че ще е министър на здравеопазването. Той е бил здравен министър в кабинета на Иван Костов.

По непотвърдена информация при Румен Радев е и проф. Огнян Герджиков - неговото име се спряга за бъдещ служебен премиер.

Официално потвърждение на предположенията няма. От прессекретариата на държавния глава съобщиха, че днес няма да пускат официална информация за състава на служебния кабинет.


Очаквайте подробности в емисиите "По света и у нас"


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 души са преминали през новия Кризисен център за жертви на домашно насилиe
13 души са преминали през новия Кризисен център за жертви на домашно насилиe
Младоженци от Букурещ идват в Русе за фото сесии пред ледените фигури
Младоженци от Букурещ идват в Русе за фото сесии пред ледените фигури