Консултации в НС за размера на партийните субсидии

След като Народното събрание одобри на първо четене предложението на правителството бюджетните субсидии за партиите да бъдат намалени от 11 на 1 лев за действително получен глас на изборите, от БСП поканиха на разговор ГЕРБ, Обединените патриоти и ДПС. В този момент трябва да започне срещата между БСП и ДПС за намаляването на партийните субсидии.

Милена Кирова
от Милена Кирова
преди 8 месеци
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От ГЕРБ отказаха такава среща, тъй като управляващите заявиха категорично, че стоят зад предложението на правителството.

Днес и от Обединени патриоти не дойдоха в Народното събрание. Според БСП решението на управляващите показва ясно, че депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти нямат собствена воля и са "придатък на министър-председателя".

Драгомир Стойнев, БСП за България: Отказът на депутатите на ГЕРБ и Обединени патриоти от парламентарен и обществен разговор по темата за финансиране на политическите партии за нас означава следното: първо срамно признание за подчинената роля на парламента пред изпълнителната власт, което означава неглижиране на конституцията и демокрацията. Второ - превръщане на парламента в инструмент за гарантиране на изборните успехи само от една политическа партия, именно ГЕРБ и техните сателити от Обединени патриоти. Това означава и унищожаване на опозицията, което реално означава промяна на политическата система и показен разстрел на демокрацията.
Топ 24
Най-четени