НОВИНИ

Корнелия Нинова е информирала вътрешния министър за получавани заплахи

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в студиото на "Денят започва", че е информирала вътрешния министър, че е получавала заплахи. Държавни пари за охрана за такова нещо не бих могла да позволя. Данъците на хората не трябва да отиват за моята охрана, затова я отказах, уточни Нинова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 07.06.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Постигането на нацинално съгласие, между политическите сили по важни теми като бъдещето на България в Европейския съюз и предстоящото председателство на страната ни е възможно, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ, правителството трябва да представи за обсъждане в парламента важните теми, които страната ни ще отстоява по време на председателството на ЕС. Нинова обясни и причините за разминаването с ГЕРБ по темата национална сигурност.

Корнелия Нинова - председател на БСП: "Хората, които трябва да са там и да охраняват. И изобщо състоянието в МВР и МО. Всички се съгласихме, че те са най-важния елемент от националната сигурност - хората, МВР и МО на КСНС поискаха поне хиляда души, защото не им стигат, министъра отбраната говореше за пет хиляди. Освен това в МВР, нямат от 4 години униформи, обувки, бензин нямат. Обсъдихме на КСНС и казахме - да, те са най-важни. Трябва това да го осигурим. До тук добре. Но дойде време да говорим как и кога. Попитах министъра на финансите - ще отпуснете ли тази година 300-те милиона, които искат колегите ви министри, за да гарантираме минимума на тази сигурност в МВР и МО? Не няма, догодина. По-догодина ще увеличите ли процента на БВП за отбрана и МВР? Не няма. И от там дойде разминаването.
;

Според Нинова, по време на председателството на България на ЕС трябва освен общоевропейските теми да бъдат представени и "една-две национални, които са важни за нас да ги отстояваме, и да извоюваме и за България това". Тя каза, че до този момент правителството няма позиция кои са важните теми за България.

"Нашите предложения са три - икономика, производство, и то малък и среден бизнес, с облекчение за финансиране, данъчни облекчения. Втора голяма тема - бедност, доходи, неравенства. И трета - сигурност - вътрешна и външна", уточни Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зорница Русинова: ​Около 3 хиляди деца са вписани за осиновяване
Зорница Русинова: ​Около 3 хиляди деца са вписани за осиновяване
Спират топлата вода на абонатите, снабдявани от ТЕЦ София
Спират топлата вода на абонатите, снабдявани от ТЕЦ "София"