COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Корнелия Нинова: Не вярваме, че новият орган ще се пребори с корупцията

Корнелия Нинова критикува управляващите за корупцията, според нея новият антикорупциоенен орган няма да се справи с проблема.Корупцията е там, където се разпределят обществени поръчки, бюджет, средства, което обикновено се случва в управляващата партия или мнозинство, добави тя.

от БНТ
22:10, 04.05.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас
Корнелия Нинова, лидер на БСП: Не вярваме, че новият антикорупционен орган ще се пребори с корупцията, трябва преди да вярвам на главния прокурор, нали първо трябва да се съберат доказателствата. Не разбирам принципа на това тези, които управляват, да избират тези, които ще ги проверяват и ще събират доказателствата срещу тях. Да се очаква, че на този, който плащаш заплата, ще те разследва и ще те вкара за корупция в затвора, това е илюзия. Затова беше и големият ни спор, че този орган трябва да се конструира по друг начин, и тук не говори за партии. Този орган е удобен за всяка партия. Защото когато дойдеш на власт, ще си сложиш мнозинство, което няма да те разследва.

Стана ясно и че вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов поотделно са поканили лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща. Те ще се състоят другата седмица съответно във вторник и четвъртък. Повод да бъде потърсена е бил митингът на БСП пред Министерския съвет на 1 май, след който последва пресконференция на управляващите. На нея те успокоиха, че държавата се движи в правилна посока. След пресконференцията Каракачанов предложи шеговито на Нинова да се видят на по бира. Днес тя уточни, че шегата е породила и нещо съществено.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Единственото, което аз казах на г-н Каракачанов и предложих - държа тази среща да бъде публична. Не се срещам тайно, не пия бири по кафетата и по заведенията. Искам официална публична среща, на която сядаме разговаряме, чувам какво предлагате, казвам ние какво мислим и го обявяваме на обществото. Дори отделно от него получих подобна покана от г-н Валери Симеонов. Приех и тази покана при същото условие му казах и на него.

Лидерът на БСП коментира и бедността.

Според Нинова тя е проблем на България, на народа, който и да управлява. Проблемът бедност трябва да се решава в последователна политика, съревнованието няма да помогне за премахване на демографската катастрофа, бедност и образование, смята Нинова.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Деца от всички градини и училища в Сопот рецитираха групово "Аз съм българче"
Деца от всички градини и училища в Сопот рецитираха групово "Аз съм българче"
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска