Корнелия Нинова няма да участва в конгреса на ПЕС

БСП стои твърдо зад кандидатурата на Сергей Станишев за нов мандат като председател на Партията на европейските социалисти, но лидерът на левицата Корнелия Нинова няма да участва в конгреса на ПЕС, който започва утре в Лисабон. На него се очаква Станишев да бъде преизбран.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
преди 1 година
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Нинова поясни, че е поискала от Изпълнителното бюро да я освободи като водач на делегацията на БСП заради несъгласие с някои от предложените решения на Конгреса, като резолюция за солидарното приемане на мигранти и за подкрепа на пакта по миграция на ООН, който България не приема.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Конгресът ще приеме резолюция за равенство на половете, в която се призовава във всички държави членки да ратифицират Истанбулската конвенция и да я приложат в националното законодателство. Конституционният съд се произнесе, че конвенцията противоречи на българската конституция и се позоваваме на решение на БСП. Не приемаме това, изпратила съм писменото си възражение и нашата делегация няма да подкрепи тази резолюция с гласовете си.
Топ 24
Най-четени