НОВИНИ

Корнелия Нинова поиска Борисов да се извини на народа

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да се извини на народа за изказването му на вчерашния конгрес на ГЕРБ, в което сравнява Васил Левски с нелегалните мигранти. Нинова призова да не се позволява поругаване на националните герои. В отговор на писмото, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че цялата енергия на управляващите сега е насочена към приемане на бюджета и успешно председателство.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:34, 27.11.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Думите на Борисов, които разгневиха лидера на БСП, бяха свързани с атаките от ляво, че мигранти безпроблемно прескачат граничната ограда, каквито кадри имаше и във филма на Елена Йончева.

Бойко Борисов - министър-председател и председател на ГЕРБ: Оградата била при наводнението паднала. Ама преди нямаше ограда. Сега направихме, има я. Някой си успял да прескочи през оградата. Ми то и Левски може да скочи, ако е жив. Всеки може да се изкатери на една ограда.

В отворено писмо до медиите, Корнелия Нинова остро осъди изказването на Борисов и посочи, че в историята има имена, които олицетворяват националния идеал и гордост.

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата мечта за чиста и свята република. Над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои.

В отговор, вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов призова левицата да работи за решаване на проблемите.

Цветан Цветанов - заместник-председател на ГЕРБ: Ако смятат, че всеки ден ще излизат с някакви теми, с които ще се стараят да ни отклоняват от единствения възможен път, това е европейският, и доброто представяне на България в това предстоящо председателство, аз мисля, че не си заслужава да хабят енергията си, защото ние няма да влезем на това ниво.

Думи на Борисов и Нинова от преди месеци пък са повод за съдебен спор. Борисов съди Нинова за 26 000 лева за репликата ѝ "Крадецът вика дръжте крадеца". Лидерката на БСП пък съди премиера за 30 000 лева за думите му "Госпожа Лъжа". Делото започна днес и ще продължи през май догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Ангел Кунчев: Почти се е изчерпала противогрипната ваксина тази година
Д-р Ангел Кунчев: Почти се е изчерпала противогрипната ваксина тази година
Световна премиера на мюзикъла Сиси – душата на императрицата в Стара Загора
Световна премиера на мюзикъла "Сиси – душата на императрицата" в Стара Загора