COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Корнелия Нинова поздрави президента за позицията му по антикорпупционния закон

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави президента Радев за държавническата позиция по антикорпупционния закон на правителството. Президентът коментира вчера, че законът в сегашния му вид няма да реши проблемите с корупционния модел на управление и отрече да се е договарял с премиера за него.

от БНТ
20:14, 13.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Корнелия Нинова поздрави президента за позицията му по антикорпупционния закон

Нинова споделя мнението на държавния глава, че законът няма да създаде възможност за борба с коруцията по високите етажи на властта. Лидерът на БСП пита премиера Борисов къде е сега и защо е излъгал, че се е договорил с президента и само БСП не е разбрала затова.

Нинова очаква мнения и предложения по алтернативния проект на закона на БСП, който се намира на страницата на партията. От "Позитано 20" започват консултации с академичната общност, съдии, прокурори и адвокати. Нинова е уверена, че истинската борба с корупцията е възможна и БСП може да го покаже.

В подкрепа на твърдението, че не е имало договорка между президента и премиера за антикорупционния закон, Корнелия Нинова цитира държавния глава, който определя законопроекта като механичен сбор от нискоефективни до момента структури.

Консенсус между президента и премиера е имало само за едно и то е, че дирекция "Корупция" трябва да бъде извън изпълнителната власт. Това пише още в позицията като се подчертава, че държавният глава винаги е настоявал за нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.

Топ 24
Най-четени
На Тодоровден български туристи разгледаха музеите в Копривщица и Враца като част от инициативата „Денят за вас“
На Тодоровден български туристи разгледаха музеите в Копривщица и Враца като част от инициативата „Денят за вас“
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"