НОВИНИ

Корнелия Нинова: Управляващите провалиха кворума на КСНС​

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше последната, която остана при президента на свиканото за днес заседание на КСНС. Тя беше и единствената, която се спря да говори пред медиите. По нейните думи това е абсолютен провал на заседанието и управляващите са провалили кворума.

bnt avatar logo
от екип на "По света и у нас"
14:16, 09.10.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на "БСП за България": Не само че няма консенсус и няма резултат, това беше провал на заседанието на КСНС. Защото управляващите провалиха кворума. Господин Борисов дойде с час и половина закъснение, ключови министри ги нямаше като госпожа Екатерина Захариева, която отговаря за реформата, ключови фигури - членове на КСНС си тръгнаха предварително, като господин Горанов, господин Цветанов, поради което кворумът се провали и заседанието не можа да свърши с решение. Т.е. тези, които не искат да се борят с корупцията, постъпват по този начин.


Нинова обясни, че правителството е представило своя законопроект, а тя самата е представила антикорупционния законопроект на БСП, проведена е дискусия и, когато се е стигнало до вземане на решение, кворумът се е разпаднал.
За нея това е знак за несъстоятелността на управляващите и на политическата класа да излъчи такъв закон и такъв орган, който да се пребори с корупцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатът Антон Тодоров подаде оставка
Депутатът Антон Тодоров подаде оставка
Президентът прекрати КСНС поради загуба на кворум, насрочи нов за 17 октомври
Президентът прекрати КСНС поради загуба на кворум, насрочи нов за 17 октомври