COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Коронавирусът е вече и в Германия

Продължава разпространението на опасния коронавирус. В Германия вече потвърдиха първия случай на заразен с пневмонията. Четирима души са хоспитализирани в Чехия, но до момента не е потвърдено дали са заболели от коронавируса. Броят на жертвите продължава да се увеличава и вече достигна 106 души. Заразените са над 4500, като според китайските власти повече от 900 души са в критично състояние.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:13, 28.01.2020 (обновена)
22198
Чете се за: 00:36 мин.
По света

30 области в Китай са с повишени нива на сигурност, заради разпространението на коронавируса. Задължително е носенето на маски, препоръчва се да не се излиза, освен при крайна необходимост, спират се и транспортни връзки. Вече е потвърден и първият смъртен случай в столицата Пекин.

По-голямата част, обаче, продължават да са в 11-милионния град Ухан, който остава затворен за света. Хората получават доставки на храна и стоки от първа необходимост. Властите скоро ще отворят нова болница, където няколко хиляди души ще бъдат лекувани.

Яо Йахуи, зам.-ръководител на Националната здравна служба: 10 хиляди болнични легла ще бъдат разкрити съвсем скоро, за да могат да бъдат хоспитализирани тези, които са заболели и тези, за които има съмнения, че са носители на вируса.

Германия стана поредната европейска държава, в която има потвърден случай на заразен с коронавируса. Пациентът е настанен в болница в провинция Бавария и състоянието му е стабилно. Все повече държави изпращат самолети, които да приберат техните граждани от Китай.

Китайски учени успяха да изолират вируса и продължава разработването на ваксина срещу коварната болест.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пускат движението по новоизградения бул. "Петър Дертлиев"
Пускат движението по новоизградения бул. "Петър Дертлиев"
Прокуратурата повдига обвинения на задържаните след сблъсъците пред МРРБ
Прокуратурата повдига обвинения на задържаните след сблъсъците пред МРРБ